View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Feb 22, 2018 8:42 am



Reply to topic  [ 5 posts ] 
Beaver shots Norway 
Author Message

Joined: Sat Aug 03, 2013 1:04 am
Posts: 70
Reply with quote
Starting with 3.. adding more soon I guess ;)

Image

Flying the Beaver in the european Alaska: Norway (well, at least landscape-wise). Approach into Narvik


Image

On final with a slight crosswind


Image

Parked for the night

_________________
Regards,

Matthias Hanel


Fri Jun 02, 2017 11:06 pm
Profile

Joined: Fri Mar 18, 2011 8:57 pm
Posts: 1842
Reply with quote
Spiffing. Bought this as well from the sale and can't wait to test. How are the crosswinds?


Sat Jun 03, 2017 6:07 am
Profile

Joined: Wed Mar 22, 2017 10:36 pm
Posts: 22
Location: Norway
Reply with quote
Awesome!
Btw, what scenery and add-ons to get that looking the way it does?

...I seriously need a new PC fast... :(


Sun Jun 04, 2017 6:56 pm
Profile

Joined: Sat Aug 03, 2013 1:04 am
Posts: 70
Reply with quote
This is good old FSX-SE in DX10 mode with Steve's fixer.
FTX Norway with ORBX Narvik.. sky is AS16+ASCA.
I use different profiles in Simstarter, with quite high settings when flying VFR (and enjoying the scenery) and lower settings and reduced scenery coverage with big birds like the FSL A320 to save VAS. Works really well.

My rig is a 6 year old i7 2600k running at 4.2GHz, a GTX770oc 3GB, 8GB RAM and Win10.

If I wouldn't have to buy all the new liscences for P3D from 'other' addon developers I would have made the change to P3D already, but summing it all up it would be around 400-500 bucks to use the addons I already bought in P3D, and that's currently out of my comfort zone.

_________________
Regards,

Matthias Hanel


Sun Jun 04, 2017 8:06 pm
Profile

Joined: Wed Mar 22, 2017 10:36 pm
Posts: 22
Location: Norway
Reply with quote
Ahaaa, that might be the difference I'm seeing. I've got ORBX Norway, but not Narvik. FSX-SE with DX10 and Steve's fixer here too.

I'm running a 3 year old Asus RoG G750JH laptop, i7 4700HQ CPU at 2.4 GHz (max 3.6 GHz Turbo Boost), NVIDIA GTX780M 4 Gb, 32 Gb RAM and Win10 64-bit.
Both CPU and GPU is ever so slightly oc'd, but not by much.
Running at max screen resolution at 1920x1080. It stutters a bit... :roll:

I've been looking at P3D myself, and it will happen at some point. But I would need to upgrade the SSD again, going for a 2 Tb performance drive instead of the 1 Tb I have now (my FSX-SE install alone is 260 Gb...), so I could have both FSX-SE and P3D installed, so I'd have to fork over a few bucks. In addition to the cost of P3D, of course.


Sun Jun 04, 2017 10:33 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.